Megalan Network Форуми: Как да настроим сами рутер TP-Link - Megalan Network Форуми

Към съдържанието

  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да настроим сами рутер TP-Link WR740N

#1
Потребителят е офлайн   Noisea 

  • Михаил Делов, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 3382
  • Регистрация: 20-октомври 08
  • Пол:Male
  • Град:София
  • Интереси:„Give me fuel, give me fire, give me that which i desire!”
Отворете Control Panel,
до него се стига като натиснете бутона Start, след това Settings или за по-бързо и кратко Start->Settings->Control Panel. Там ще видите прозорец подобен на този долу.

Качена снимка

В него откривате и кликвате два пъти с левия бутон на мшката(ЛБМ) в/у и Network Connections, а съдържанието му трябва да наподобява това на картинката долу.

Качена снимка

Избирате мрежовата връзка на Вашата карта лан-карта и натискате десния бутон на мишката(ДБМ), след което Properties в изскачащото меню. Тези действия ще доведат до отварянето на следния прозорец (името на мрежовата карта, както и броя компонентите в списъка може да се различават).

Качена снимка

В списъка кликвате два пъти с ЛБМ в/у Internet Protocol(TCP/IP)или го маркирате както е показано и натискате бутона Properties. Отметките в отворения диалогов прозорец трябва да са като посочените на картинката.

Качена снимка

С действията ни дотук направихме подготовка за свързване към рутера. Единственото, което остава е да го свържем с мрежовата карта на компютъра посредством кабела, който е част от окомплектовката. Изчакваме около минутка, за да може компютъра да получи ип адрес от рутера, отваряме браузъра, с който работим и написваме 192.168.1.1 и натискате Enter бутона.

Ако всичко направено по-горе е правилно пред Вас ще се отвори диалогов прозорец с полета за потребителско има и парола, където, ако настройките на рутера са заводските, трябва да въведете “admin” в полето за потребителско име и “admin” в полето за парола. Това ще ви даде достъп до рутера, а отворената пред Вас страница ще изглежда така :

Качена снимка

От тук нататък се придържаме към менюто вляво като започнем с Quick Settings:

Качена снимка

След което избираме Static IP: и даваме NEXT.

В червените полета трябва да въведете настройките, които ще намерите в подписания от Вас договор и да натиснете бутона “Next”.

Качена снимка

Готови сме с първата стъпка при настройването на рутера, преминаваме към следващата – wireless настройките.

Качена снимка

След като сме направили всички промени преди да продължим напред отново натискаме бутона “Next”.

Ако всичко е въведене коректно, трябва да видите следният екран:

Качена снимка


На него натиснете “Finish”.

Качена снимка

В меню "QSS" задължително изберете "Disable".

Качена снимка

Избирате бутон “Neтwork” след което подменю “LAN”. В посоченото с червено поле, трябва да бъде въведено число между 10 и 254. След въвеждането му натискате бутона “Save”.

За да променим Username-а и паролата с която се логвате в управлението на рутера, трябва да избере "System tools", след което "Password".

Качена снимка

С това приключва настройването на Вашия рутер .
"Отровите давани на това общество не растат в земята, а в нечия болна глава"
3

#2
Потребителят е офлайн   Hip-Hop_Blond 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 142
  • Регистрация: 09-февруари 11
  • Пол:Male
  • Град:София
Брао, колега много добро описание, но мисля че трябва да се направи и за 7-ца и за идващата 8-ца, че XP-то вече почва с доста бърза скорост да се заличава от компютрите. :р И за DD-WRT няма да е лошо да се направи, ше видя тука ваканцията да ти помогна за DD-WRT-то ;) иначе браво, доста ще улесните клиентите си. :b75:
Качена снимкаКачена снимка
0

#3
Потребителят е офлайн   Pilenceto 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистрация: 17-ноември 12

Показване на мнениетоNoisea, в 09 април 2012 - 13:21 , написа:

Отворете Control Panel,
........................................................
С това приключва настройването на Вашия рутер .



Последвах гореописаните стъпки, гледах и клипчето качено в youtube. При тробълшутинг през лаптопа ми дава проблем с DNS, а при настройките на рутера виждам, че при Dynamic DNS има забележка DDNS not launching!.

Какъв би могъл да е проблемът, при условие, че останалите настройки са спазени?
Много държа да си настроя рутера, т.к. ми се скапа порта на ЛАН-кабела.
0

#4
Потребителят е офлайн   oktaviqn 

  • Калоян Милчев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 658
  • Регистрация: 15-април 06
  • Пол:Male

Показване на мнениетоPilenceto, в 17 ноември 2012 - 18:05 , написа:

Последвах гореописаните стъпки, гледах и клипчето качено в youtube. При тробълшутинг през лаптопа ми дава проблем с DNS, а при настройките на рутера виждам, че при Dynamic DNS има забележка DDNS not launching!.

Какъв би могъл да е проблемът, при условие, че останалите настройки са спазени?
Много държа да си настроя рутера, т.к. ми се скапа порта на ЛАН-кабела.


Здравейте,

разбрах, че всичко вече е наред.

Приятна вечер
Posted Image

Posted Image

0

#5
Потребителят е офлайн   desislava.p 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1
  • Регистрация: 11-януари 13
Искам да ви попитам как да разбера какво ми е потребителското име и паролата ?
0

#6
Потребителят е офлайн   Izanagi 

  • Петър Пейков, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 1018
  • Регистрация: 08-декември 09
  • Пол:Male
  • Град:Девин
Здравейте,
изпратете ми на лично съобщение имената на титуляра по договора и адреса на който ползвате услугата.
Уточнете и кои user и pass са Ви нужни.

Поздрави.
0

#7
Потребителят е офлайн   tanevanton 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 49
  • Регистрация: 09-март 11
Добър вечер искам да попитам как да разбера паролата за рутера ми без да го ресетвам
0

#8
Потребителят е офлайн   Desert Ant 

  • Александър Стоянов
  • Група: Технически отдел
  • Мнения: 709
  • Регистрация: 20-февруари 06
  • Пол:Male
  • Град:София
  • Интереси:кабелистика и соц. автомобилистика :)

Показване на мнениетоtanevanton, в 31 януари 2013 - 21:51 , написа:

Добър вечер искам да попитам как да разбера паролата за рутера ми без да го ресетвам



Ключа са безжичната мрежа или тази за настройките?
Скатертью, скатертью дифосген стелется
И забивается в ухо, нос и глаз.
Каждому, каждому в лучшее верится,
Но не у каждого есть противогаз.
0

#9
Потребителят е офлайн   tanevanton 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 49
  • Регистрация: 09-март 11

Показване на мнениетоDesert Ant, в 31 януари 2013 - 21:59 , написа:

Ключа са безжичната мрежа или тази за настройките?


за настройките
0

#10
Потребителят е офлайн   Desert Ant 

  • Александър Стоянов
  • Група: Технически отдел
  • Мнения: 709
  • Регистрация: 20-февруари 06
  • Пол:Male
  • Град:София
  • Интереси:кабелистика и соц. автомобилистика :)

Показване на мнениетоtanevanton, в 01 февруари 2013 - 01:37 , написа:

за настройките



Имате Л.С. имайте предвид обаче, че всякакви промени по настройките на рутера са на ваша отговорност.
Скатертью, скатертью дифосген стелется
И забивается в ухо, нос и глаз.
Каждому, каждому в лучшее верится,
Но не у каждого есть противогаз.
0

#11
Потребителят е офлайн   icoboi 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 10
  • Регистрация: 04-януари 13
Здравейте, Искам да знам тези стойности?
1:IP адрес
2:Subnet mask
3:Default Gateway
4:Primary DNS
5:Secondary DNS
Поздрави
0

#12
Потребителят е офлайн   jorata 

  • Георги Баев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 1276
  • Регистрация: 12-юли 07
  • Пол:Male
  • Град:Бургас

Показване на мнениетоicoboi, в 11 февруари 2013 - 14:36 , написа:

Здравейте, Искам да знам тези стойности?
1:IP адрес
2:Subnet mask
3:Default Gateway
4:Primary DNS
5:Secondary DNS
Поздрави


Здравейте, изпратете ми на лично съобщение адреса където се ползват услугите и името на чието е договора.
1

#13
Потребителят е офлайн   sinclar81 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 90
  • Регистрация: 17-септември 12
Здравейте, имам проблем със същия рутер вкъщи много често мо блокира инернета на лаптопа прави го само на този рутер. Появява ми се жълт триъгълник с !. забранявам мрежата за 5-10сек и се оправя, или пускам "Отстраняване на проблеми". Но след известно време пак се появява и нета спира. Моля за помощ, благодаря предварително.
0

#14
Потребителят е офлайн   metzger 

  • Ивайло Колев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 338
  • Регистрация: 12-декември 12
  • Пол:Male
Здравейте,

Само един компютър ли ползвате безжично ? Имате ли възможност да проверите с друг дали ще има проблем ? Също така е възможно ваш съсед да използва безжичен рутер на същия канал като вашия и да се получава конфликт между 2та, можете ли да влезете в настройките на рутера и да смените канала ?

Поздрави.
0

#15
Потребителят е офлайн   sinclar81 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 90
  • Регистрация: 17-септември 12

Показване на мнениетоmetzger, в 25 март 2013 - 21:04 , написа:

Здравейте,

Само един компютър ли ползвате безжично ? Имате ли възможност да проверите с друг дали ще има проблем ? Също така е възможно ваш съсед да използва безжичен рутер на същия канал като вашия и да се получава конфликт между 2та, можете ли да влезете в настройките на рутера и да смените канала ?

Поздрави.


Ползвам и смартфон кам същия рутер няма друг компютър с който да пробвам. Но и от телефона не мога да се свържа с мрежата с авт. настройки. Въведох в тел. тези настройки стат.ип 192.168.1.101 шл.192.168.1.1 днс1 192.168.1.1 и се свързва без проблем но с автоматичните настр. и с реалните ми ип, шлюз и днс не става. Сега ще пробвам да променя да сменя канала, но не съм сигурен дали знам как става. А иначе след отстраняване на неизправностите ми показва това

Прикачени снимки

  • Прикачена снимка: monthly_03_2013/post-40283-014942500 1364239047.jpg

0

#16
Потребителят е офлайн   metzger 

  • Ивайло Колев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 338
  • Регистрация: 12-декември 12
  • Пол:Male

Показване на мнениетоsinclar81, в 25 март 2013 - 21:17 , написа:

Ползвам и смартфон кам същия рутер няма друг компютър с който да пробвам. Но и от телефона не мога да се свържа с мрежата с авт. настройки. Въведох в тел. тези настройки стат.ип 192.168.1.101 шл.192.168.1.1 днс1 192.168.1.1 и се свързва без проблем но с автоматичните настр. и с реалните ми ип, шлюз и днс не става. Сега ще пробвам да променя да сменя канала, но не съм сигурен дали знам как става. А иначе след отстраняване на неизправностите ми показва това


Реалното ИП трябва да е въведено само в рутера и никъде другаде. Канала е в настройките за вифи на рутера и е падащо меню с каналите изброени от 1 до 12.

Поздрави.
0

#17
Потребителят е офлайн   sinclar81 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 90
  • Регистрация: 17-септември 12
На кой канал да го направя виждам че сега е на ауто, иначе има от 1-13канал впрочем в момента е така

Прикачени снимки

  • Прикачена снимка: monthly_03_2013/post-40283-042575100 1364239306.jpg

0

#18
Потребителят е офлайн   metzger 

  • Ивайло Колев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 338
  • Регистрация: 12-декември 12
  • Пол:Male

Показване на мнениетоsinclar81, в 25 март 2013 - 21:21 , написа:

На кой канал да го направя виждам че сега е на ауто, иначе има от 1-13канал впрочем в момента е така


Например на 11ти, задължително различен от 6ти. След това пробвайте дали пак ще има проблем и пишете.

Поздрави.
0

#19
Потребителят е офлайн   sinclar81 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 90
  • Регистрация: 17-септември 12

Показване на мнениетоmetzger, в 25 март 2013 - 21:23 , написа:

Например на 11ти, задължително различен от 6ти. След това пробвайте дали пак ще има проблем и пишете.

Поздрави.


А на region bulgaria ili unated states както е описанието по горе, всъщност сега забелязвам, че вашите колеги като са го настройвали има доста разлики от описанието по горе
0

#20
Потребителят е офлайн   metzger 

  • Ивайло Колев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 338
  • Регистрация: 12-декември 12
  • Пол:Male

Показване на мнениетоsinclar81, в 25 март 2013 - 21:28 , написа:

А на region bulgaria ili unated states както е описанието по горе, всъщност сега забелязвам, че вашите колеги като са го настройвали има доста разлики от описанието по горе


Нека си остане Bulgaria.
0

Сподели темата:


  • (7 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни