Megalan Network Форуми: Как да си настроя торент клиента? - Megalan Network Форуми

Към съдържанието

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Как да си настроя торент клиента?

#1
Потребителят е офлайн   g1ps 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 40
  • Регистрация: 04-декември 08
Винаги съм имал лек проблем с торентите. Като пусна торент програмата (uTorrent), цялата ми скорост отива там. Страниците в браузера започват да ми зареждат за по 30-40 секунди. Интернета става неизползваем. Има ли начин да се сложи някакво ограничение на скоростта?
Предварително ви благодаря
0

#2
Потребителят е офлайн   dxterr 

  • Димитър Мустаков, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 1778
  • Регистрация: 05-април 07
  • Пол:Male
  • Град:Пазарджик

Показване на мнениетоg1ps, в 12 март 2011 - 15:16 , написа:

Винаги съм имал лек проблем с торентите. Като пусна торент програмата (uTorrent), цялата ми скорост отива там. Страниците в браузера започват да ми зареждат за по 30-40 секунди. Интернета става неизползваем. Има ли начин да се сложи някакво ограничение на скоростта?
Предварително ви благодаря

Здравейте.
Ето тук с картинки е показано каде точно се намират тези настройки. Как ще ги конфигурирате зависи изцяло от вас.

Поздрави.
0

#3
Потребителят е офлайн   g1ps 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 40
  • Регистрация: 04-декември 08
направих всичко както е показано, след което рестартирах програмата. Ефект - 0. Приемам други предложения и идеи.
0

#4
Потребителят е офлайн   dxterr 

  • Димитър Мустаков, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 1778
  • Регистрация: 05-април 07
  • Пол:Male
  • Град:Пазарджик

Показване на мнениетоg1ps, в 12 март 2011 - 16:00 , написа:

направих всичко както е показано, след което рестартирах програмата. Ефект - 0. Приемам други предложения и идеи.

Дали торент клиента е ъпдейътнат до последна версия? Вкъщи също използвам uTorrent (v2.2), направих следните примерни настройки: Max Upload Rate 1024(1MB/s); Max Download Rate 3072(3MB/s); Global maximum number of connections:40; Maximum number of connected peers per torrent:40; Number of upload slots per torrent:2;
Apply->OK->рестарт на торент клиента и пуснах да се сваля един файл. Всички ограничения бяха запазени и съответно скороста ограничена. ОПитайте с тези настроики, ако пак няма ефект може да ги намалите два пъти. При всички положения обаче те трябва да се запазват дори и при рестарт на компютъра. Проверете коя версия е клиента и при необходимост го обновете до последната.
0

#5
Потребителят е офлайн   Hip-Hop_Blond 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 142
  • Регистрация: 09-февруари 11
  • Пол:Male
  • Град:София
Ами много е просто :) Посочваш иконата на uTorrent в tray-a (когато вече е включена) десен бутон, и там ще видиш Download Limit/Ограничение на скоростта на Сваляне | Upload Limit/Ограничение на скоростта за Качване, задържаш мишката върху което искаш да ограничиш и там ще ти даде нов прозорец в който ти да покажеш максималната позволена скорост на Клиента за качване и/или сваляне, просто кликни върху желаните от теб MAX kb's transfer per sec.

Хубаво ама знай, че едното за сметка на другото! Може да ти се позабърза малко компютъра (особено ако си с аваст настроена да го следи) и браузването, но няма да имаш същия рейтинг в сайтовете в които сиидваш!

Успех! :)
Качена снимкаКачена снимка
0

#6
Потребителят е офлайн   g1ps 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 40
  • Регистрация: 04-декември 08
Сега всичко е точно. Мерси много. Проблемен е бил браузера. С най-новата Опера нямам никакви проблеми, но пък тя няма хубав спелчекър, ама ще го преживея.
0

#7
Потребителят е офлайн   DiadoNiki 

  • Търсач на думи и Пастир на смисли
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1033
  • Регистрация: 12-февруари 07
  • Пол:Male

Показване на мнениетоg1ps, в 12 март 2011 - 18:47 , написа:

Сега всичко е точно. Мерси много. Проблемен е бил браузера. С най-новата Опера нямам никакви проблеми, но пък тя няма хубав спелчекър, ама ще го преживея.

Какво разбираш под "хубав"? Според мен, всичко си има проверката на правописа в Опера. Ето от тук можеш да си изтеглиш комбиниран българо-английски речник, с добавени много нови думи, спестява ти нуждата от превключване между езиците:
http://files.myopera...les/bg%2Ben.zip
Ако не знаеш къде да го сложиш, ето тук е описано:
http://my.opera.com/...t.pl?id=3114048
1

#8
Потребителят е офлайн   g1ps 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 40
  • Регистрация: 04-декември 08
@DiadoNiki мерси много.
Обаче проблемът с бавното зареждане на сайтове докато съм пуснал торент клиента продължава да си седи. За момент се оправи, но след като пуснах да тегля две-три нови неща и отново се върнах в стартова позиция. Това със слагането на лимита трябва ръчно да го правя всеки път. Няма ли как да става по подразбиране?
0

#9
Потребителят е офлайн   tilopa 

  • Димитър Пунчев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 3901
  • Регистрация: 01-май 09
  • Пол:Male
  • Град:София
  • Интереси:Radiant One, this experience may dawn between two breaths.
Пробвайте да си поиграете с advanced настройките на торент-клиента, евентуално да промените размера на кеша и как се използва този кеш.
Може да опитате също и с още намаляване на максималната скорост.
Факт е че резултата ще зависи до голяма степен от системата, която използвате - т.е. ще трябва да се тества индивидуално и да прецените до каква степен и за какво ще бъдат разпределени ресурсите на машината Ви (някои оптимизации по операционната система също могат да ви помогнат).
Don’t recall
Don’t imagine
Don’t think
Don’t examine
Don’t control
Rest
0

#10
Потребителят е офлайн   DiadoNiki 

  • Търсач на думи и Пастир на смисли
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1033
  • Регистрация: 12-февруари 07
  • Пол:Male

Показване на мнениетоg1ps, в 12 март 2011 - 19:57 , написа:

Това със слагането на лимита трябва ръчно да го правя всеки път.

Предполагам, че си с Уин 7. Една от вероятните причини да се получава така е когато нямаш права за запис в директорията, където програмата се опитва да си запише настройките. Например, ако инсталираш една програма с десен бутон като администратор и само за един потребител (в случая само за администраторския акаунт), и ако след това стартираш същата програма като обикновен потребител, тогава програмата няма да може да си запише настройките от сесията.
0

#11
Потребителят е офлайн   Hip-Hop_Blond 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 142
  • Регистрация: 09-февруари 11
  • Пол:Male
  • Град:София
Да, Да в настройките е хубаво да се сложи да се ъпдейтва до бета версии! И аз съм с final release-a в момента :)

@DiadoNiki: Коле, мерси брат. Много ми трябваше такъв spell-checker, а не само да превключвам, 1000 благодарности, спести ми много лутане из гугъл! Относно Opera 11... Безспорно НАЙ-добрия браузър ;)

Обаче аз имам още един много сериозен проблем с Операта и ако можеш/те да ми помогнеш/те ще съм много благодарен! Проблема ми е със запитването за download на даден file.. никога не го виждам.. или трябва да заредя file-a в browser-a, при което Avast! IS ми "препарира" цялата щайга... или трябва да копирам link-а до файла и да го paste-на в download-ъра на Opera-та и да почна от там, което отнема време... Да не говорим ако файлът се крие зад java app ... никакъв шанс... тря'а да включвам explorer-a а той с него включва още 5 ненужни процеса... <_< Прегледах всичките настройки и нищо не помогна, разчитам на вас! :D

Извинявам се за Offtopic-a
Качена снимкаКачена снимка
0

#12
Потребителят е офлайн   DiadoNiki 

  • Търсач на думи и Пастир на смисли
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1033
  • Регистрация: 12-февруари 07
  • Пол:Male
Кажи ми какво е разширението на файла, който искаш да свалиш, и ще ти кажа какво да направиш, за да ти се появява диалога за отваряне или запис.
0

#13
Потребителят е офлайн   Hip-Hop_Blond 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 142
  • Регистрация: 09-февруари 11
  • Пол:Male
  • Град:София
Няма значение от формата на файла... за нищо не ми се показва... айде 1 на 30 ми се показва... randomly, все едно настройката е направена в самата операционна система, но няма логика да мога да ги свалям с Експлорера в такъв случай, странно, мноого странно :unsure:

EDIT: С Windows XP SP3 съм, с всичките 180/90 ъпдейта инсталирани :lol:

Относно операта и всичко останало, всичко е ъпдейтнато, регистрирано, държа и цялата система на 6, обикновено проблеми нямам :(
Качена снимкаКачена снимка
0

#14
Потребителят е офлайн   DiadoNiki 

  • Търсач на думи и Пастир на смисли
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1033
  • Регистрация: 12-февруари 07
  • Пол:Male

Показване на мнениетоHip-Hop_BLOND, в 13 март 2011 - 16:19 , написа:

Няма значение от формата на файла... за нищо не ми се показва... айде 1 на 30 ми се показва... randomly, все едно настройката е направена в самата операционна система, но няма логика да мога да ги свалям с Експлорера в такъв случай, странно, мноого странно :unsure:

EDIT: С Windows XP SP3 съм, с всичките 180/90 ъпдейта инсталирани :lol:

Относно операта и всичко останало, всичко е ъпдейтнато, регистрирано, държа и цялата система на 6, обикновено проблеми нямам :(

По подразбиране, за файловете, който не отваря, Опера предлага диалога за сваляне. Виж примерно, следвайки долния пример, но например за ехе файловете дали опцията Show download dialog е маркирана, ако не е , маркирай я и потвърди:
http://my.opera.com/...download-action
Ето ти по-подробно описано цялото действие, за да не правя аз снимки :):
http://www.howtogeek...types-in-opera/
1

#15
Потребителят е офлайн   XaMaB 

  • Хан Ювиги
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5289
  • Регистрация: 13-септември 04
  • Пол:Male
  • Град:ГеТоТо
При разни динамични линкове за даунлоуд, много се бърка ако не се подаде или е неправилен content-type-a. Което реално си е проблем на сайта, но потърпевш е юзъра
Качена снимка Щастливец с безсрочен договор от 16-08-2012 и Hansun STB-та

In God We Trust. All other must submit X.509 certificate

Подписът е предварително цензуриран за да отговаря на цензурата наложена от всякакви червени(трибуквени: БСП и четирибуквени: Мтел) организации
0

#16
Потребителят е офлайн   DrunkenDonkey 

  • Наздраве!
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1279
  • Регистрация: 07-декември 06
Но факт, че операта е единствения браузър с тея проблеми, и ги има откакто съм чул за него. А че е добър - продължавам да съм си с него, и мерси много за комбинирания спелчекър, направо фантазия ;)
Качена снимка
1

Сподели темата:


Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни