Megalan Network Форуми: Iptv.megalan.bg - Megalan Network Форуми

Към съдържанието

Правила за ползване на форума!

Използвайте кирилица, всички мнения на латиница ще бъдат изтривани! Не използвайте груб език! Не пишете, ако нямате какво да кажете!
При оплакване от влошена качество или липса на услуга посочвайте времето, по което се е появил проблемът, както и ИП адреса си. Не преувеличавайте за времетраенето или сериозността на проблема, защото с това само ще затрудните откриването му. Преди да постнете проблем се огледайте наоколо, за да видите няма ли публикуван вече подобен! На всеки културно зададен въпрос ще бъде отговорено със сигурност!
Моля не правете публични изводи за цялостното състояние на услугата само на вашето лично мнение породено от даден проблем! Не се опитвайте да се конфронтирате с останалите участници в дискусията или техническата поддръжка, защото това забавя решаването на проблемите!
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Iptv.megalan.bg

Потребителят е офлайн   JaG 

• Потребител
  • Група: Потребители
  • Град:Sofia
Здравейте,

От както е спряно iptv.бг тествам iptv.megalan.bg. От начало не правих коментари, понеже е бета, но вече мина доста време. За съжаление откакто е пусната тази услуга не може да се гледа нормално, както в спеменатата преди това до която имаше достъп преди. Насича и звука и картината, която е не само снимки но и размацани квадратчета. Аз лично не съм гледал нормално нито една телевизия в сайта през флаш плеъра или VLC за повече от 30 секунди без да насича. Проблема в мен ли е или при вас?

По принцип използвам нета wireless през рутер, но тествах и директно на кабел и промяната е без проблем. На P2P нямам никакви проблеми на wireless и достигам скорости между 1.5 и 3 MB/s.

В самия сайт ми изписва следното:
Вашият браузър: Chrome 6.0 [OK]
Вашата OS: Linux [Внимание!]
VLC Plugin: 0.8.6[Внимание!]

IP-то ми ако искате мога да го пратя на лично или да видите откъде пускам този пост. Ако пък мислите че проблема е от операционната система или нещо друго можете да се разходите до нас в уговорен час след 18:30 и да тестваме заедно.

Поздрави,
Боби
0

Потребителят е офлайн   Noisea 

• Михаил Делов, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Град:София
  • Интереси:„Give me fuel, give me fire, give me that which i desire!”
Здравейте, до колкото виждам ползвате стара версия на VLC addon-а ? Възможно ли е да го ъпдейтнете? Дали сте опитвали с друг браузър? Възможно ли е да кажете и каква дистрибуция ползвате ?
"Отровите давани на това общество не растат в земята, а в нечия болна глава"
0

Потребителят е офлайн   JaG 

• Потребител
Използвам Ubuntu 10.04

Досега стария iptv.бг съм го гледал не през VLC, а през плеъра идващ по подразбиране с убунту - Totem. С него пробвах и да гледам iptv.megalan.bg и насичаше. Не съм предполагал, че плеъра би бил проблема, защото всичко онлайн досега съм го гледал през него. След инсталиране на последния VLC от хранилищата на убунту, всичко е кристално и не насича.

Мерси! Трябваше и аз да се сетя :rolleyes:
0

Потребителят е офлайн   netware5 

• Потребител
Аз имам наблюдения, че винаги има проблеми когато се ползва plugin за браузера. И не само с IPTV на Мегалан, ами и с всякакви други директни предавания. Типичен пример е прякото предаване на пленарните заседания на Народното събрание през техния сайт. Ако е с "plugin" - всичко се успива. Ако избера "външен плейър" - всичко е OK, като и в двата случая избора за плейър е VLC, а браузера е Mozilla.
0

Потребителят е офлайн   jorometala 

• Потребител
здравейте телевизията работи добре, но имам някои въпроси.
1 къде са настройките на plug-in-a?
2 бих искал ако може да се настрой да използва AC3 кодек или да разпределя звука на 6 - канала. Попринцип саунд картата го прави автоматично но в случая не успява както се случва и при youtube и vbox. Как може да стане това?
ползвам последната версия на vlc и последната версия на опера. саунд карта - вградена води се sound max на дъно asus a7v880
благодаря предварително
0

Потребителят е офлайн   srg 

• Сергей Атанасов, поддръжка
Здравейте, настройките за картината може да намерите в горния десен ъгъл. Звука пък е стерео (2 канала) на всички канали, които може да гледате през тази страница, така че ако желаете да разпределите стерео звук, то това би трябвало да може да се направи от софтуера към саунд картата, а друг вариант е да пробвате да гледате телевизия от сайта с външен плейър, в опциите на който да укажете, че ползвате 6 канален звук. При всички положения обаче това ще бъде псевдо 6 канален звук...
For every action, there is an equal opposite malfunction!
0

Потребителят е офлайн   jorometala 

• Потребител

Показване на мнениетоsrg, в Sep 20 2010, 13:20, написа:

Здравейте, настройките за картината може да намерите в горния десен ъгъл. Звука пък е стерео (2 канала) на всички канали, които може да гледате през тази страница, така че ако желаете да разпределите стерео звук, то това би трябвало да може да се направи от софтуера към саунд картата, а друг вариант е да пробвате да гледате телевизия от сайта с външен плейър, в опциите на който да укажете, че ползвате 6 канален звук. При всички положения обаче това ще бъде псевдо 6 канален звук...

да ясно ми е че ще е псевдо - обаче сами разбирате разликата като ниските излизат през буфера а фронта е само среди и високи колко гадно звучи. Мислех че има някакви настройки на plug-in-а за да му задам да ползва примерно AC3filter който по мое мнение се справя добре с разпределението -дори го прави dolby surround. Та има ли някакви собствени настройки този plug-in на VLC?
0

Потребителят е офлайн   Pluhotron 

• Потребител
Здравейте, наскоро разбрах за тази услуга от мой колега/също потребител на мегалан/, но не мога да пусна нито един канал от нито един компютър(IP адрес) в стаята. Направих всичко както е описано: VLC, Firefox, plugin, нови версии, стари версии... Нищо. Просто стартира плейъра и до там. Пробвах да отворя файла за връзка (.xspf.asx) ръчно през VLC плейъра, но резултатът е същия.
Ако имате идеи как да оправя проблема, ще съм ви благодарен(и съквартирантите).
0

Потребителят е офлайн   Noisea 

• Михаил Делов, поддръжка
  • Интереси:„Give me fuel, give me fire, give me that which i desire!”
Здравейте, доста странен проблем. Дали когато пуснете стриима през външен плеър има звук ? Мога да Ви посъветвам да деинсталирате и аддона и самият VLC плеър изцяло от компютъра, след което да ги качите отново.
"Отровите давани на това общество не растат в земята, а в нечия болна глава"
0

Потребителят е офлайн   Pluhotron 

• Потребител
Открих проблема, въпреки че е леко абсурден: просто трябваше да запиша трайно файлът на твърдия диск(save as) и след това да го отворя, вместо само да го отворя чрез браузъра(въпреки че се записва като временен файл)...
0

Потребителят е офлайн   hristov_hr 

• Потребител
Здравейте,

дали има проблем с ИПТВ сега ? БТВ дори не тръгва за повече от 1 кадър, след това забива и край ? Бихте ли погледнали ?
0

Потребителят е офлайн   tilopa 

• Димитър Пунчев, поддръжка
  • Интереси:Radiant One, this experience may dawn between two breaths.
Здравейте!
Към момента не виждам никакъв проблем нито през сайта, нито през VLC, ще помоля да реснете машината, също да свалите firewall-a, за да проверим за евентуален проблем до Вас ако така не стане.
The modifications of the Mind are five.
They can be either a source of Anguish or of Non-Anguish.
They are Right Knowledge, Wrong Knowledge, Imagination, Sleep and Memory.
Right Knowledge has three sources: Direct Cognition, Inference and the Words of the Awakened Ones.
Wrong Knowledge is a false conception not corresponding to the thing as it is.
An image conjured up by words without any substance behind it is Imagination.
The modification of the Mind which is based on the absence of any content in it is Sleep.
Memory is the calling up of past experiences.
0

Потребителят е офлайн   hristov_hr 

• Потребител

Показване на мнениетоtilopa, в 03 октомври 2010 - 21:24 , написа:

Здравейте!
Към момента не виждам никакъв проблем нито през сайта, нито през VLC, ще помоля да реснете машината, също да свалите firewall-a, за да проверим за евентуален проблем до Вас ако така не стане.

Изключих firewall-a, можете да тествате.
0

Потребителят е офлайн   pafffkata 

• Потребител
  • Град:София \orig. Пазарджик, България

Показване на мнениетоhristov_hr, в 03 октомври 2010 - 21:41 , написа:

Изключих firewall-a, можете да тествате.

Извинете за забавянето в отговора - дали в момента все още наблюдавате проблем?
Memento mori
Vana sine viribus ira
Deus me tantum iudicat
Homo homini lupus est
Vitiis sine nemo nascitur
Vulnerant omnes, ultima necat
Quod non me destruit me confirmat
Mors venit velociter quae neminem veretur
0

Потребителят е офлайн   airhead 

• Потребител
В тази връзка, нека и аз да кажа - когато гледам през външен плеър, всичко е наред. Когато кликна на самия thumbnail на програмата, се очаква да започне да ми свири дадения канал - вместо това, показва черен екран с надпис "waiting for video". По принцип, това беше проблем, който се решаваше с инсталиране на стара версия на vlc (0.8.6 примерно). Тъй като въпросната е вече бая стара, гимнастиката в линукс да махам новата (1.0.6 която сега имам) и да слагам старата е сравнително неудобна и неприятна. Когато реша да дам "BACK", много често файърфокс се троши - това е още по-неприятно. В тази връзка, трябва да се вземе някакво решение как тези бъгове да бъдат изчистени, а указанията за ползване на услугата да бъдат такива, че дори и поребители, които са зле с компютрите, да могат да се оправят. Особено ако след време мислите да има опция и за платени канали и т.н.

By the way, ако намерите вариант да пуснете канал, по който могат да се гледат мачове от английската висша лига, ще зарадвате много хора.
0

Потребителят е офлайн   magda 

• Потребител
Здравейте, от няколко дни иптв ми забива често, но тази вечер изобщо е невъзможно да се гледа. Обнових и VLC, и Мозила. Нищо. ОС е Виста. Бихте ли проверили какъв е проблема?
0

В момента не се наблюдава прекъсване и всичко върви нормално, пробвайте с друг браузър, също спрете защитната стена и антивирусната за да можем да тестваме свързаността до Вас.
Right Knowledge has three sources: Direct Cognition, Inference and the Words of the Awakened Ones.
The modification of the Mind which is based on the absence of any content in it is Sleep.
0

• Потребител

Показване на мнениетоtilopa, в 16 февруари 2011 - 22:33 , написа:

В момента не се наблюдава прекъсване и всичко върви нормално, пробвайте с друг браузър, също спрете защитната стена и антивирусната за да можем да тестваме свързаността до Вас.

Спрях ги.
0

Никакъв проблем не наблюдаваме в свързаносттта до Вас, тествахте ли с различен браузър или директно с плейлиста от VLC.
0

• Потребител

Показване на мнениетоtilopa, в 16 февруари 2011 - 22:50 , написа:

Никакъв проблем не наблюдаваме в свързаносттта до Вас, тествахте ли с различен браузър или директно с плейлиста от VLC.

Сега ползвам Chrome, няма разлика. Просто в един момент ми изписва под екрана "Край на клипа" и спира. И с плейлиста е същото, картината е ужасна - на квадратчета.

В момента на който и канал да кликна, ми изписва "Грешка".

Тази вечер явно няма да се гледа, надявам се, че утре ще е по-добре. Благодаря за отделеното време.

Това мнение е редактирано от magda: 16 февруари 2011 - 23:04

0

Сподели темата:

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни