Megalan Network Форуми: как да си вържа двата компютъра в домашна мрежа - Megalan Network Форуми

Към съдържанието

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

как да си вържа двата компютъра в домашна мрежа

#1
Потребителят е офлайн   maddux 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 3
  • Регистрация: 22-октомври 09
Здравейте, който може да помага--- искам да си свържа двата компютъра за да мога да соделям файлове и евентуално да ползват общ принтер. Двата са свързани с рутер - единия с кабел другия е лаптоп. Давайте идеи.Мерси :@86:
0

#2
Потребителят е офлайн   LorD DemoniC 

  • Чист Шоп
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5345
  • Регистрация: 07-януари 03
  • Пол:Male
  • Град:Самоков "Самел 90" АД
  • Интереси:Мнооо са

Показване на мнениетоmaddux, в Nov 22 2009, 10:03, написа:

Здравейте, който може да помага--- искам да си свържа двата компютъра за да мога да соделям файлове и евентуално да ползват общ принтер. Двата са свързани с рутер - единия с кабел другия е лаптоп. Давайте идеи.Мерси :@86:


Твърдо ИП на лаптопа , без DHCP , твърдо на настолния , в една и съща мрежа ... 192.168.1.2 и 192.168.1.3 например ... една и съща workgroup-а ... и си готов ...
0

#3
Потребителят е офлайн   maddux 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 3
  • Регистрация: 22-октомври 09
Първо благодаря за отговора!
Аз обикновенно съм любознателен и търпелев по отношение на нещата, които не разбирам и винаги подхождам с литература преди да попитам за нещо,което не ми е ясно, но в момента просто нямам времето за да спазя тази последователност. Затова се извинявам предварително ако задавам елементарни въпроси. В момента съм на договор Споделен неограничен (или нещо такова) с две IP -та постоянни за двата ми компютъра. Пак ще спомена че лаптопа е вързан безжично към рутера. Та на въпроса - от къде точно създавам мрежата си - рутер? - двата компютъра? - или - те вече са мрежа и трябва да насоча вниманието си към фактори ,като Firewal, Sharing или други настройки?
0

#4
Потребителят е офлайн   LorD DemoniC 

  • Чист Шоп
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5345
  • Регистрация: 07-януари 03
  • Пол:Male
  • Град:Самоков "Самел 90" АД
  • Интереси:Мнооо са
Ахааа ... Така си кажи , че имаш вече 2 ИП адреса де хихи щом са от една мрежа (няма значение , че са реални ИП адреси) шерваш си директории с парола (щото са ти реални адресите)
и си ги достъпваш пишейки в win explorer-а (или и shortcut да си направиш) \\ИПадреса\СподеленатаПапка
0

#5
Потребителят е офлайн   kameni 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 46
  • Регистрация: 20-септември 07
  • Пол:Male
  • Град:SOFIA
За да неотварям друга тема пиша тук
Имам :
1 Настолен компютър с windows 7
2 Лаптоп с XP
3 16 канален суич репотек
4 Лаерлес Тенда
5 Имам две ИП-та
Искам да направя мрежа по между им за да мога да прехвърлям файлове в двете посоки
Прилагам и схема как са свързани по между си. Как да го направя
Съжалявам за схемата ама не се сетих как да вия обясня затова я нарисувах :)

Мерси предварително

Прикачени файлове


0

#6
Потребителят е офлайн   kirka 

  • old school
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1342
  • Регистрация: 14-януари 07
  • Пол:Male
едит: Не допрочетох, че човека е с 2 ип-та.
Качена снимка Качена снимка
I put a dollar once in a change machine. Nothing changed.
0

#7
Потребителят е офлайн   kameni 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 46
  • Регистрация: 20-септември 07
  • Пол:Male
  • Град:SOFIA
Рутер си е но така ми го направиха техниците казаха че така били изолирани един от друг каквото и да означава
Да ама тогава ще могали да ползвам двете си ИП-та примерно на Пц да едни а на лаптопа да е друг
Аз си плащам за две ИП-та
0

#8
Потребителят е офлайн   kirka 

  • old school
  • Група: Потребители
  • Мнения: 1342
  • Регистрация: 14-януари 07
  • Пол:Male

Показване на мнениетоkameni, в Feb 15 2010, 21:48, написа:

Рутер си е но така ми го направиха техниците казаха че така били изолирани един от друг каквото и да означава
Да ама тогава ще могали да ползвам двете си ИП-та примерно на Пц да едни а на лаптопа да е друг
Аз си плащам за две ИП-та

АААааа (колко съм зле :) ), 2 ИП-та... ее ми да правилно са ти обяснили. "Изолирани" са в смисъл такъв, че в момента едното ИП ти е ИП-то на щайгата, другото ИП е на тенда-та, на нея вече може да кънектваш каквото и да е там... А суича е просто разклонител м/у двете.
В такъв случай влизаш в интерфейса на рутера и много внимателно зачиташ и настройваш. Връзка между щайгата и тенда-та не може да няма, щото са на 1 суич. Оттам на насетне си ти на ход с опциите на рутера...
Качена снимка Качена снимка
I put a dollar once in a change machine. Nothing changed.
0

#9
Потребителят е офлайн   kameni 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 46
  • Регистрация: 20-септември 07
  • Пол:Male
  • Град:SOFIA
Добре ше обясниш ли как да го направя на ХР-то пак сега ще видя за пинга


П.П пинга от лаптопа loss 100% кмп ИП-то на настолната
0

#10
Потребителят е офлайн   WonderBoy 

  • Lord of The DarkSide
  • Група: Потребители
  • Мнения: 2684
  • Регистрация: 06-декември 03
  • Пол:Male
  • Град:По света и у нас
  • Интереси:vsi4ko xybavo
Освен ако не е променено нещо.... Тендата и настолния компютър са в мрежата на Мегалан, в която са забранени уиндоус протоколоте - т.е. неможеш да си шернеш нормално файлове. Е, може вече да е променено.

Ако все още е така остава да си направиш "виртуална мрежа" с Hamaci, vpn, или някое подобно решение.
Onova,koeto vyzpriemame kato red,e samo preobladavashtata forma na haosa.
Качена снимка
Ima li smisal, kogato nqma zna4enie?

Invision Board SUX

Artificial intelligence is no match for natural stupidity
0

#11
Потребителят е офлайн   Mojoj 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистрация: 03-ноември 06
  • Пол:Male
  • Град:Sofia

Показване на мнениетоkameni, в Feb 15 2010, 21:06, написа:

За да неотварям друга тема пиша тук
Имам :
1 Настолен компютър с windows 7
2 Лаптоп с XP
3 16 канален суич репотек
4 Лаерлес Тенда
5 Имам две ИП-та
Искам да направя мрежа по между им за да мога да прехвърлям файлове в двете посоки
Прилагам и схема как са свързани по между си. Как да го направя
Съжалявам за схемата ама не се сетих как да вия обясня затова я нарисувах :rolleyes:


Мерси предварително


Имам същата схема в къщи, като на колегата, която е нарисувал, но рутера е Linksys WRT54GL и машините са с Win 7 U и също искам да мога да прехвълям файлове от единия на другия и обратно, но нещо не разбрах как точно да стане, т.е. как да свържа лаптопа и настолното ПЦ?
Ако някой може да ми обясни ще съм благодарен!
0

#12
Потребителят е офлайн   misho_georgiev 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5
  • Регистрация: 16-декември 10
И аз имам същия проблем

Имам:
1.Настолен Компютър с WinXP SP3
2.Лаптоп Toshiba с WinVista SP2
3.Tenda W311R

преди намирах лаптопа от настолния и обратното, а сега само лаптопа от настолния

Влизам през ip адрес който е 192.168.0.101\GEORGIEVI-PC

И ми зарежда едно прозорче с Име и Парола пиша името което е Maria а парола няма и натискам ОК и излиза че не може без парола, как да влаза като няма парола а съм активирал " споделяне на файлове "
0

#13
Потребителят е офлайн   WonderBoy 

  • Lord of The DarkSide
  • Група: Потребители
  • Мнения: 2684
  • Регистрация: 06-декември 03
  • Пол:Male
  • Град:По света и у нас
  • Интереси:vsi4ko xybavo
ми сложи парола :)

Предполагам, че проблема може да идва от настройките на мрежата - home, work, public ...
Onova,koeto vyzpriemame kato red,e samo preobladavashtata forma na haosa.
Качена снимка
Ima li smisal, kogato nqma zna4enie?

Invision Board SUX

Artificial intelligence is no match for natural stupidity
0

#14
Потребителят е офлайн   misho_georgiev 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5
  • Регистрация: 16-декември 10

Показване на мнениетоWonderBoy, в 16 декември 2010 - 18:15 , написа:

ми сложи парола :)

Предполагам, че проблема може да идва от настройките на мрежата - home, work, public ...

Ами парола слагах ама нищо не стана а настройките са
-на настолния чрез LAN
-на лаптопа Wi-Fi и настройка Частна (Домашна)
0

Сподели темата:


Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни