Megalan Network Форуми: Цифрова телевизия на Pc - Megalan Network Форуми

Към съдържанието

Правила за ползване на форума!

Правила за ползване на форума!
  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Цифрова телевизия на Pc Без Settop Box устрйството

#1
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09
Здравейте!

Бях задал въпроса си по телефона, но "каките" не можаха да ми дадат никаква техническа информация. Затова ще попитам и тук с надеждата някой по на "ти" с материята да ми отговори. Та по същество:

В момента гледам аналогова и цифрова (DVB-T) телевизия на компютъра с необходимата тунер платка и нужният софтуер. Интересува ме, може ли да се гледа и цифровата телевизия предлагана от Мегалан, на PC без хардуерният Settop Box? Теоретически ми е ясно, че може, но ме интересуваше дали Мегалан има нужният софтуер, който работи на PC, а не на Settop Box хардуера.

В момента имам монитор на компютъра, който има HDMI, S-Video, Composite, RGB, D-Sub входове в допълнение на DVI-а. Поддържа и PIP (Picture in Picture). Звуковата ми карта има и SPDIF вход. Дотук всичко добре, но за съжаление, наличието на всичко това, не прави удобно ползването на Settop Box устройството. Проблем ще е постоянното превключване на монитора за това - кой видео вход да ползва, както и същото нещо за звуковата карта и SPDIF-а. Досега изключително удобно ползвам аналоговата и DVB-T телевизия със съответната програмка. Мога да си сменям размера на прозореца, мога да го местя навсякъде по екрана, мога да го максимизирам, мога да го скривам под останалите прозорци или да е винаги on-top и т.н. С две думи - идеално си работя на компютъра докато си гледам/хвърлям поглед на телевизията. Всичко това ще отиде по дяволите ако ползвам Settop Box устройството. Освен това, качеството на картината ще се влоши драстично ако ползвам S-Video входа на тунера с идеята на мога да управлявам/смесвам визуализирането на телевизията от Settop Box изхода и видеосигнала от компютъра.

Много удобно ще е, ако мога да ползвам някакъв софтуер за гледане и на цифровата телевизия на Megalan. Компютъра разполага с необходимите кодеци за mpeg2, H264, AC3 и всякакви други видове компресии на видео и аудио. Видеокартата ми също има хардуерно ускорение за декодирането на mpeg2, H264 и VC-1.

Има ли някакъв готов софтуер за целта (който би трябвало да включва и съответните видове защити, оторизации, идентификации и т.н.) и ако няма - дали може да се ползва нещо друго готово за целта?


В крайна сметка, ако няма такава възможност, дали се предвижда в близко бъдеще? Предполагам не съм единственият желаещ да ползва услугата по този начин. Надявам се да представлявам част от доста голяма група потенциални клиенти на този вид услуга.


Благодаря предварително!
0

#2
Потребителят е офлайн   Randal Flag 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 26
  • Регистрация: 25-юли 09
  • Пол:Male
  • Град:София
  • Интереси:спорт и музика
преди няколко дни зададох подобни въпроси .ето какво ми отговориха

http://forums.megala...showtopic=26268
0

#3
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09

Показване на мнениетоRandal Flag, в Aug 11 2009, 12:14, написа:

преди няколко дни зададох подобни въпроси .ето какво ми отговориха

http://forums.megala...showtopic=26268


Отговора дето са ти дали, е отговор по инерция. Аз също знам къде би трябвало да пъхна кабела от Settop Box устройството. Надявам се тук да получа по-смислен отговор на въпросите си и да накарам специалистите от Мегалан да си размърдат мозъците и да намерят някакво решение на проблема. Не знам кой им пише софтуера, но принципно не би трябвало да е проблем да се направи и PC версия. Все пак един компютър може да прави много повече неща от едно Settop Box устройство. :D


Някакво решение би било и ако има възможност Settop Box устройстовото да се изкарва цифров сигнал през USB-то и да се визуализира на компютъра с програма.
0

#4
Потребителят е офлайн   bgfrayman 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 461
  • Регистрация: 07-май 06
Щом монитора ти има HDMI неразирам какъв е проблема? можеш да си пуснеш цифрова телевизия а самото STB има HDMI изход закачаш го към монитора и пак ще може да се ползва PiP. аз си плащам за две STB-та, пуснал съм и двете през hdmi към телевизорите и качеството е забележително.
0

#5
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09

Показване на мнениетоbgfrayman, в Aug 11 2009, 12:43, написа:

Щом монитора ти има HDMI неразирам какъв е проблема? можеш да си пуснеш цифрова телевизия а самото STB има HDMI изход закачаш го към монитора и пак ще може да се ползва PiP. аз си плащам за две STB-та, пуснал съм и двете през hdmi към телевизорите и качеството е забележително.


Е ако беше прочел какво съм написал, щеше да знаеш какъв точно ми е проблема (освен че нямам телевизор). Не ми е никак удобно, да превключвам постоянно от бутоните на монитора - кой вход да му е активен (става дори и доста бавно). А и така не мога да гледам едновременно видеото от компютъра и това от Settop Box устройството (имам PIP, но не може да се манипулира лесно както си местя, рисайзвам, максимизирам и т.н. прозорец на програмка). Отделно че сигнала не е HD, ами е стандартна резолюция PAL 768 x 576, и монитора (24") upscalle-ва до 1920x1200 с ужасно качество. Програмите които ползвам сега за аналогова телевизия, правят рисайзването много по-гладко (както и самата видеокарта има отношение за това).
С 2 думи - просто не е удобно за работа такова решение.


Единственото решение в момента, е закупуването на TV/Capture платка с HDMI вход (като това нещо например: AVerTV CaptureHD). Всичко това обаче е безсмислено, след като теоретично би могло да се върши от софтуер на PC-то. Само малко работа на програмистите.
0

#6
Потребителят е офлайн   The_Sheriff 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 209
  • Регистрация: 02-юли 04
А какъв точно ти е тунерът? Какви входове има?

Разгледай тази тема:
http://forums.megala...showtopic=26044

Ако имаш S-video на тунера, не виждам защо да не стане. Бях решил по едно време да тествам, но тъй като гледам сравнително рядко телевизия, няма смисъл да се абонирам на този етап. Така че не мога да потвърдя, че става.
0

#7
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09

Показване на мнениетоThe_Sheriff, в Aug 11 2009, 13:14, написа:

Ако имаш S-video на тунера, не виждам защо да не стане.


Сегашният ми тунер (TV Wonder 650) има S-Video вход. Качеството обаче в този случай, не е никак добро. А и се губи смисъла на цифровата телевизия.
0

#8
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09
Никой ли от екипа на Мегалан, няма мнение по въпроса?!? :D
0

#9
Потребителят е офлайн   XaMaB 

  • Хан Ювиги
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5294
  • Регистрация: 13-септември 04
  • Пол:Male
  • Град:ГеТоТо
http://forums.megala...showtopic=26044
Качена снимка Щастливец с безсрочен договор от 16-08-2012 и Hansun STB-та

In God We Trust. All other must submit X.509 certificate

Подписът е предварително цензуриран за да отговаря на цензурата наложена от всякакви червени(трибуквени: БСП и четирибуквени: Мтел) организации
0

#10
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09

Показване на мнениетоXaMaB, в Aug 13 2009, 18:35, написа:



Ако още един ми даде същият линк - ще е за първи път! :D
Нищо конкретно не се казва в другата тема (не че в тази някой казва нещо по същество). Конкретния ми въпрос е, дали Мегалан има подходящ софтуер заместващ Settop Box устройството при гледане на PC. Останалите съвети - в коя дупка да си пъхна еди кой си кабел, не ме вълнуват.
0

#11
Потребителят е офлайн   couting_on_me 

  • Иван Генев, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 1579
  • Регистрация: 12-юни 04
  • Пол:Male

Показване на мнениетоTheDevil, в Aug 13 2009, 19:22, написа:

Ако още един ми даде същият линк - ще е за първи път! :D
Нищо конкретно не се казва в другата тема (не че в тази някой казва нещо по същество). Конкретния ми въпрос е, дали Мегалан има подходящ софтуер заместващ Settop Box устройството при гледане на PC. Останалите съвети - в коя дупка да си пъхна еди кой си кабел, не ме вълнуват.

Не се предлага такъв софтуер.
0

#12
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09

Показване на мнениетоcouting_on_me, в Aug 13 2009, 19:33, написа:

Не се предлага такъв софтуер.


OK, ясно! В такъв случай, ще се въздържа от услугата, докато отима.
0

#13
Потребителят е офлайн   hristov_hr 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 327
  • Регистрация: 23-февруари 06
  • Град:София

Показване на мнениетоTheDevil, в Aug 13 2009, 20:34, написа:

OK, ясно! В такъв случай, ще се въздържа от услугата, докато отима.

Така като гледам май няма да има ...
0

#14
Потребителят е офлайн   XaMaB 

  • Хан Ювиги
  • Група: Потребители
  • Мнения: 5294
  • Регистрация: 13-септември 04
  • Пол:Male
  • Град:ГеТоТо

Показване на мнениетоTheDevil, в Aug 13 2009, 19:22, написа:

Ако още един ми даде същият линк - ще е за първи път! :_64:


http://forums.megala...showtopic=26044 а тая тема погледна ли я?
Качена снимка Щастливец с безсрочен договор от 16-08-2012 и Hansun STB-та

In God We Trust. All other must submit X.509 certificate

Подписът е предварително цензуриран за да отговаря на цензурата наложена от всякакви червени(трибуквени: БСП и четирибуквени: Мтел) организации
0

#15
Потребителят е офлайн   TheDevil 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 20
  • Регистрация: 10-август 09

Показване на мнениетоXaMaB, в Aug 14 2009, 13:22, написа:

http://forums.megala...showtopic=26044 а тая тема погледна ли я?


Детска градина!
0

#16
Потребителят е офлайн   Реконструктор 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 32
  • Регистрация: 25-август 09

Показване на мнениетоTheDevil, в Aug 13 2009, 20:34, написа:

OK, ясно! В такъв случай, ще се въздържа от услугата, докато отима.


Влязох във форума единствено за да задам същия въпрос: дали стриймовете се криптират и дали е наличен софтуерен декриптор за PC. Очевидно не. :!beer1: В САЩ е задължително криптирането по закон, също така са забранени PC декрипторите. Явно и тука е така, което прави услугата непривлекателна за болшинството евентуални потребители.
0

#17
Потребителят е офлайн   @vankata 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 229
  • Регистрация: 02-декември 08
  • Пол:Male
  • Град:София
Да, стрийма е криптиран и няма софтуерен декриптор за PC.

Показване на мнениетоРеконструктор, в Aug 26 2009, 00:29, написа:

Влязох във форума единствено за да задам същия въпрос: дали стриймовете се криптират и дали е наличен софтуерен декриптор за PC. Очевидно не. :!beer1: В САЩ е задължително криптирането по закон, също така са забранени PC декрипторите. Явно и тука е така, което прави услугата непривлекателна за болшинството евентуални потребители.

0

#18
Потребителят е офлайн   GEG 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистрация: 10-септември 09
здравейте, за да не отварям нова тема, ще питам тук :)

Има ли решение вместо СТБ да се ползва DVB-C тунер, платка в компа + четец за карти или нещо подобно за разкодиране. (или не съм схванал принципа на вашата цифрова тв :D )
целта е едно устройство и дистанционно по-малко.

Ползвам ММПЦ и въпроса с музиката и филмите се получи чудесно. Остава решението за телевизия. За сателитния сигнал се рових доста и решението е възможно(макар и малко скъпо все още) DVB-S тунер и четец, разбира се чиния за сигнала. има и някои проблеми със софтуера/ другото решение е дриймбокс, но станаха много джаджите.

От скоро съм абонат на нета на Мегалан и се чудя дали да ползвам и телевизията. не ми се иска да слагам чиния на терасата. Дано има решение, благодаря
0

#19
Потребителят е офлайн   Noisea 

  • Михаил Делов, поддръжка
  • Група: Мегалан нетуърк поддръжка
  • Мнения: 3382
  • Регистрация: 20-октомври 08
  • Пол:Male
  • Град:София
  • Интереси:„Give me fuel, give me fire, give me that which i desire!”
Технологията, чрез която предоставяме услугата, изисква ползването на СТБ устройства. Допълнително договорите с определени телевизии забраняват използването на крайни клиентски устройства, различни от телевизори.
"Отровите давани на това общество не растат в земята, а в нечия болна глава"
0

#20
Потребителят е офлайн   GEG 

  • Потребител
  • Група: Потребители
  • Мнения: 2
  • Регистрация: 10-септември 09
ок 10x
0

Сподели темата:


  • (3 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни